MINI Digitaal Instrumentencluster Retrofit

Wil je ook het digitaal Instrumentencluster (virtuele teller) in jouw mini?, dat kan. Momenteel worden deze cockpits enkel in de lci2 mini’s af fabriek gemonteerd. Echter is het mogelijk om deze te retrofitten in jouw mini.

De digitale instrumentenclusters kunnen in principe op alle mini F serie modellen gemonteerd worden.

De cluster moderniseert de look en feel in de cockpit van de Mini. Daarnaast krijg je er een hoop functies bij. Zaken zoals routebegeleiding op het scherm en afhankelijk van de type auto en de beschikbare opties, Speed Limit Info, Lane Departure warning, Gekleurde thema’s etc…

Mogelijkheden / Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarde voor het plaatsen van een digitaal instrumentencluster is dat het infotainment systeem over een MOST aansluiting beschikt. De Diagnose hiervoor kunnen wij doen bij het plaatsen van de cluster. Stelregel is, heeft de auto een 8.8 inch navigatiesysteem en/of een Head-updisplay vanaf bouwjaar 2014 dan kan de cluster per definitie geplaatst worden.

Heeft de auto een 8.8 inch touchscreen navigatie dan kan de plaatsing gecombineerd worden met een software upgrade van het infotainment systeem naar ID6, waarbij nog veel meer functies in zowel het infotainment systeem en de cluster vrijgeschakeld zullen worden.

Heeft de auto een 6.5 (touchscreen) dan moet per chassisnummer bepaald worden of de auto geschikt is.

Weet je niet zeker of jouw auto geschikt is? stuur dan even een bericht zodat wij samen kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn.

De upgrade komt pas goed tot zijn recht bij een ID6 systeem, daar is de cluster namelijk officieel bij geleverd.

Wij kunnen de Cluster professioneel plaatsen en coderen. De optiecode wordt keurig aan de SALAPA van de auto toegevoegd waardoor na een dealerbezoek alles keurig blijft werken.

Heeft u een specifieke vraag of een suggestie?

Het kan best voorkomen dat u een vraag een suggestie heeft of dat u nog twijfelt, aarzel niet en neem gerust contact op. Samen kunnen wij kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen…
Neem contact op!